Slivková galetka
Ingrediencie:
- 125 g celozrnnej špaldovej múky Pernerka
- 125 g polohrubej múky Pernerka
- 50 g trstinového cukru
- 1 vajce
- 160 g masla s izbovou teplotou
- 3 lyžice ľadovej vody
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- ½ kg sliviek
- škorica na posypanie
- trstinový cukor na posypanie
- maslo na potretie
Tipy a Triky:
Namiesto škorice môžete použiť vanilku. Môžete použiť aj iné sezónne ovocie – jablká, hrušky…
Postup:
Rúru predhrejeme na 200 °C. Zmiešame všetky ingrediencie na cesto a vypracujeme hladké cesto ručne alebo si môžeme pomôcť robotom. Cesto necháme odstáť cca 60 minút v chladničke.
Z cesta vyvaľkáme okrúhly plát. (Môžeme vaľkať pomocou dvoch papierov na pečenie, na jednom cesto a druhým cesto prikryjeme, cesto sa tak nebude lepiť na valček a bude sa jednoduchšie vaľkať.) Vyvaľkané cesto jemne pocukrujeme a posypeme škoricou.
Cca 5 cm od okraja kladieme slivky a potom voľný okraj prehneme, slivky opäť zľahka pocukrujeme a jemne posypeme škoricou.
Pečieme cca 25 minút na 200 °C. Hneď po vybratí galetku potrieme maslom a necháme vychladnúť.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...