Slivková kysnutá knedľa

Ingrediencie:
Cesto
- 250 g hladkej múky Pernerka
- 25 g droždia
- 125 ml mlieka
- 25 g cukru
- 1 vajce
- 25 g masla
- štipka soli
Plnka
- slivkový lekvár alebo vykôstkované slivky nakrájané na štvrtiny
Omáčka
- vanilkový puding
- mlieko
- cukor
- maslo
Na posypanie
- mletý mak
Tipy a Triky:
Postup:
Knedle
Odoberieme trochu vlažného mlieka a zmiešame ho s lyžičkou cukru a droždím. Počkáme, kým sa vytvorí kvások (cca 15 minút). V mikrovlnnej rúre si rozohrejeme maslo.
Zmiešame všetky ostatné ingrediencie, pridáme rozohriate maslo a kvások a vypracujeme hladké cesto.
Z cesta vypracujeme 5 kôpok, do ktorých zabalíme slivky, prípadne slivkový lekvár, a urobíme knedľu. Necháme na pomúčenej doske kysnúť cca 30 minút.
Varíme v osolenej vriacej vode. 5 minút pod pokrievkou, potom otočíme a varíme 5 minút bez pokrievky.
!!!Knedle sa pri varení podstatne zväčšia, preto ich varte po malom množstve!!!
Omáčka
Uvaríme si riedky puding, ktorý zjemníme maslom.
Na tanier nalejeme riedky puding, položíme naň knedľu, ktorú posypeme makom. Ak by sa vám jedlo zdalo málo sladké, môžete mak zmiešať s práškovým cukrom.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...