Špaldové maslové sušienky
Ingrediencie:
- 150 g celozrnnej špaldovej múky Pernerka
- 150 g ovsených vločiek
- 100 g masla
- 120 g práškového cukru
- 1 vajce
- 1 jablko
- 40 g mandlí
- 1 lyžička škorice
- kôra z 1 citróna
- ½ lyžičky sódy
Tipy a Triky:
Ak túžite po zmene, vymeňte citrónovú kôru za kôru z bio pomaranča a sušienky dostanú hneď iný nádych.
Postup:
Múku si nasypeme do väčšej misy, pridáme sódu, škoricu, vločky, cukor a na menšie kúsky nakrájané orechy, Všetko starostlivo premiešame. Jablko umyjeme, zbavíme šupky a na strúhadle nahrubo nastrúhame. Takto pripravené jablko pridáme do misy k sypkej zmesi.
Ďalej k nej pridáme vajce, zmäknuté maslo a citrónovú kôru. Všetko rukou prepracujeme a spojíme na hladké kompaktné cesto, ktoré dáme na pól hodinu odpočívať do chladničky.
Odležané cesto rozdelíme na 12 rovnakých dielikov. Z každého dielika vyvaľkáme guličku, z ktorej následne v dlaniach vytvoríme rovnomerné placky.
Pripravené sušienky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 25 minút do rúry, ktorú si predhrejeme na 180 °C.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...