Striekané banániky

Share on Facebook
2 plechy porcií
3 / 5náročnosť
120 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 420 g hladkej pšeničnej múky Pernerka
  • 280 g zmäkknutého masla
  • 2 žĺtky
  • 140 g cukru – najlepšie práškového
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • Kôra z jedného citróna
  • Lekvár podľa chuti

 

Na dokončenie:

  • 100 g vysokoprocentná čokoláda
  • 50 g masla

 

Tipy a Triky:

Postup:

Zo všetkých ingrediencii si vypracujeme cesto ručne alebo pomocou kuchyňského robota. Cesto dáme odležať do chladničky minimálne na dve hodiny, najlepšie cez noc.

Pomocou prístroja na tlačené cukrovinky si vytláčame rovnako dlhé banániky. 

Pečieme na 170 stupňoch cca 7 minút do zlatista.

Vychladnuté potrieme lekvárom a zlepíme spolu dva kusy.

 V malom hrnci si rozpustíme maslo s čokoládou a vždy jeden koniec banánikov omočíme v čokoláde. Necháme stuhnúť.

 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.