Stromček z lístkového cesta
Ingrediencie:
- lístkové cesto (návod nájdete tu)
- 40 g masla
- 50 g škoricového cukru
Tipy a Triky:
Ako plnku môžeme použiť čokoládovú nátierku.
Postup:
Lístkové cesto rozvaľkáme na dva rovnako veľké obdĺžniky.
V miske zmiešame rozpustené maslo, rum a škoricový cukor.
Touto zmesou potrieme celý prvý plát. Na pomazaný plát priklopíme druhý plát a vykrojíme stromček. Potom na každej strane pozdĺžne vyrežeme „vetvičky“, ktoré vždy 2x otočíme.
Z odrezkov môžeme vykrojiť hviezdičky a upiecť spoločne so stromčekom.
Pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C asi 20 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...