Strúhaný tvarohový koláč 

Share on Facebook
1 porcií
2 / 5náročnosť
90 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 200 g hladkej špaldovej múky Pernerka
  • 1 čokoládový puding (my sme použili proteínový ale odporúčame aj premium puding horká čokoláda)
  • 2 PL holandského kakaa
  • 1/2 balíčka kypriaci prášok s vínnym kameňom 
  • 50 g ľubovoľného sladidla (my sme použili xylitol)
  • 125 g zmäknutého masla
  • 1 ks žĺtko
  • 1 odmerka čokoládového/vanilkového proteínu (môžeme vynechať)
  • 4 PL vody

Tvarohová plnka:

  • 250 g jemného odtučneného tvarohu
  • 500 g hrudkovitého tvarohu
  • 1 ks žĺtko 
  • 2 bielka
  • štipka soli
  • 1 balíček trstinového vanilkového cukru
  • 40 g ľubovoľného sladidla (my sme použili xylitol)
  • 1 odmerka vanilkového proteínu (môžeme vynechať)

Tipy a Triky:

Postup:

Všetky suroviny na cesto si zmiešame dokopy a dáme aspoň na hodinu odležať do chladničky.

Medzitým si vo väčšej mise pripravíme tvarohovú plnku. Do misky dáme tvaroh, žĺtko, sladidlo, proteín a zmiešame. Potom si vyšľaháme bielka so štipkou soli a opatrne ich vmiešame do tvarohu.

Oddychnuté cesto si z chladničky vytiahneme a rozdelíme na dve časti. Menší pekáč si vymažeme maslom a vysypeme múkou.

Prvú polovicu cesta si nastrúhame na dno formy, potom dáme tvarohovú plnku a navrch nastrúhame druhu časť cesta. Pečieme pri teplote 180 °C cca 50 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.