Strúhaný tvarohový koláč
Ingrediencie:
Cesto:
- 200 g hladkej špaldovej múky Pernerka
- 1 čokoládový puding (my sme použili proteínový ale odporúčame aj premium puding horká čokoláda)
- 2 PL holandského kakaa
- 1/2 balíčka kypriaci prášok s vínnym kameňom
- 50 g ľubovoľného sladidla (my sme použili xylitol)
- 125 g zmäknutého masla
- 1 ks žĺtko
- 1 odmerka čokoládového/vanilkového proteínu (môžeme vynechať)
- 4 PL vody
Tvarohová plnka:
- 250 g jemného odtučneného tvarohu
- 500 g hrudkovitého tvarohu
- 1 ks žĺtko
- 2 bielka
- štipka soli
- 1 balíček trstinového vanilkového cukru
- 40 g ľubovoľného sladidla (my sme použili xylitol)
- 1 odmerka vanilkového proteínu (môžeme vynechať)
Tipy a Triky:
Postup:
Všetky suroviny na cesto si zmiešame dokopy a dáme aspoň na hodinu odležať do chladničky.
Medzitým si vo väčšej mise pripravíme tvarohovú plnku. Do misky dáme tvaroh, žĺtko, sladidlo, proteín a zmiešame. Potom si vyšľaháme bielka so štipkou soli a opatrne ich vmiešame do tvarohu.
Oddychnuté cesto si z chladničky vytiahneme a rozdelíme na dve časti. Menší pekáč si vymažeme maslom a vysypeme múkou.
Prvú polovicu cesta si nastrúhame na dno formy, potom dáme tvarohovú plnku a navrch nastrúhame druhu časť cesta. Pečieme pri teplote 180 °C cca 50 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...