Sušienky s čokoládou z ražnej a pšeničnej múky
Ingrediencie:
- 261 g horkej čokolády (72 %)
- 300 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
- 200 g ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 4 g jedlej sódy
- 7 g soli
- 230 g masla
- 270 g hnedého cukru (ten tmavý)
- 1 vajíčko
- 1 g mletej vanilky
- 20 g whisky
- nastrúhaná kôra z ½ citrónu
Tipy a Triky:
Postup:
Čokoládu rozdrvíme na kúsky (veľkosť hrášku). Do misy preosejeme pšeničnú aj ražnú múku, jedlú sódu a soľ. V ďalšej mise vyšľaháme maslo, hnedý cukor, vanilku a nastrúhanú citrónovú kôru. Pridáme vajíčko a whisky a šľaháme, dokiaľ sa úplne nezapracuje. Potom pomaly pridávame obe múky a jedlú soľ a postupne zamiešavame do cesta. Nakoniec vmiešame nasekanú čokoládu.
Z cesta vytvarujeme guľky a kladieme na plech. Pečieme v rozpálenej rúre na 180 °C asi 15 minút.
Recept pripravila Mirka van Gils
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...