Sušienky z ražnej múky
Ingrediencie:
Cesto:
- 150 g ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 10 g vanilkového cukru
- 110 g masla izbovej teploty
- 50 g cukru
- nastrúhaná citrónová kôra z jedného citróna
- 2 čajové lyžičky škorice
Tipy a Triky:
Sušienky nechajte naozaj vychladnúť, aby sa nepolámali.
Postup:
Do misy nasypeme všetky sypké suroviny a premiešame. Pridáme maslo a vypracujeme cesto.
Cesto dáme asi na hodinu do chladničky.
Potom z neho urobíme asi 20 ks guľôčok, ktoré následne formičkou na sušienky sploštíme, alebo môžeme použiť vidličku a ňou guľôčky sploštiť.
Pečieme asi 7 minút v rúre rozohriatej na 170 stupňov. Sušienky po upečení necháme úplne vychladnúť (ihneď po vytiahnutí z rúry budú veľmi krehké).
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...