Svieža jahodová torta

Share on Facebook
1 porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Na korpus

  • 175 g zmäknutého masla
  • 200 g špaldovej hladkej múky Pernerka
  • 85 g trstinového cukru (môže byť aj klasický)

Na krém

  • 500 g kyslej smotany 18 %
  • 100 g bieleho jogurtu
  • 100 g rozmixovaných jahôd
  • 80 g trstinového cukru
  • 1 vrecúško želatínového stužovača za studena (Dr. Oetker)

Tipy a Triky:

Môžete použiť aj iné sezónne ovocie.

Postup:

Korpus

Z masla, múky a cukru rukami ručne vypracujeme lepkavé cesto, roztlačíme ho na dno tortovej formy a pečieme cca 25 minút v rúre vyhriatej na 160 °C (na dno tortovej formy môžete dať aj papier na pečenie). Cesto potom poprepichujte vidličkou.

Krém

Všetky ingrediencie zmiešajte a vrstvite na upečený, ale studený korpus.

Dajte odležať do chladničky aspoň na 4 hodiny.

Ozdobte čerstvými jahodami a pistáciami

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.