Svieža jahodová torta
Ingrediencie:
Na korpus
- 175 g zmäknutého masla
- 200 g špaldovej hladkej múky Pernerka
- 85 g trstinového cukru (môže byť aj klasický)
Na krém
- 500 g kyslej smotany 18 %
- 100 g bieleho jogurtu
- 100 g rozmixovaných jahôd
- 80 g trstinového cukru
- 1 vrecúško želatínového stužovača za studena (Dr. Oetker)
Tipy a Triky:
Môžete použiť aj iné sezónne ovocie.
Postup:
Korpus
Z masla, múky a cukru rukami ručne vypracujeme lepkavé cesto, roztlačíme ho na dno tortovej formy a pečieme cca 25 minút v rúre vyhriatej na 160 °C (na dno tortovej formy môžete dať aj papier na pečenie). Cesto potom poprepichujte vidličkou.
Krém
Všetky ingrediencie zmiešajte a vrstvite na upečený, ale studený korpus.
Dajte odležať do chladničky aspoň na 4 hodiny.
Ozdobte čerstvými jahodami a pistáciami
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...