Tatarčené pirohy s tvarohovo-jahodovou plnkou

Share on Facebook
8 porcií
1 / 5náročnosť
40 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 200 g pohanková celozrnná múka Pernerka
  • 200 g pšeničná polohrubá múka Pernerka
  • 100 ml vlažná voda
  • 1ks vajce
  • Štipka soli

Plnka:

  • 200 g jemný tvaroh
  • 50 g jahodový džem

Ostatne:

  • Maslo
  • Práškový cukor

Tipy a Triky:

Pirohy sa dajú sa robiť aj na slano.  To záleží už od každého z nás, čo si zvolí.

Postup:

Všetko na cesto si zmiešame a necháme odstať 15 minút. Na plnku si zmiešame tvaroh a džem. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenké cesto.

Nakrajame si pásiky a potom štvorce. Na každý štvorec dame plnku a zlepíme. Hrniec s vodou dáme variť. Keď nám voda začne vrieť tak pridáme pirohy. Varime cca 10 minút. Najlepšie chutia s roztopeným maslom a práškovým cukrom.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.