TEKVICOVÁ KRTKOVA TORTA
Ingrediencie:
Korpus
- 1 a 1/2 hrnčeka špaldovej celozrnnej múky Pernerka
- ½ hrnčeka trstinového cukru
- 1 hrnček mlieka
- ¾ hrnčeka oleja
- 30g holandského kakaa
- 2 vajcia
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL jedlej sódy
- Štipka soli
Plnka
- 2 tvarohy
- 1 tabuľka vysokopercentnej čokolády pokrájanej na kúsky
- 1 hrnček cukru
- 140 g tekvicového pyré (uvarená a rozmixovaná tekvica hokaido)
Tipy a Triky:
Postup:
Korpus:
Najskôr zmiešame sypké suroviny a potom pridáme zvyšok.
Pečieme cca 30 minút v rúre predhriatej na 170 °C. Korpus necháme úplne vychladnúť a vydlabeme prostriedok, necháme len tenké dno a okraje cca 1,5 cm.
Plnka:
Na dno torty poukladáme banány.
V miske zmiešame všetky ingrediencie na plnku, ktorú potom navrstvíme na banány.
Plnku nakoniec posypeme kúskami z vydlabaného korpusu.
Necháme v chladničke odležať aspoň 2 hodinky.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...