Trhací chlieb so syrom

Ingrediencie:
Cesto:
- 450 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
- 7 g soli
- 20 g cukru
- 7 g sušeného droždia
- 200 ml mlieka
- 1 vajíčko
- 60 g rozpusteného masla
- 1 vajíčko na potretie
Na bylinkovo–cesnakové maslo:
- 70 g masla
- 2 strúčiky cesnaku
- 15 g nastrúhaného parmezánu
- hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- soľ
- korenie
- 200 g nastrúhanej mozzarelly
Tipy a Triky:
Postup:
Do misy preosejeme múku. Pridáme soľ, cukor a sušené droždie. Zamiešame.
V ďalšej mise premiešame zohriate vlažné mlieko (nesmie byť príliš horúce!), pridáme vajíčko a rozpustené maslo.
Tekutú zmes pridáme do zmesi s múkou. Premiešame a vypracujeme hladké cesto.
Cesto dáme do misy, poprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 2 hodiny kysnúť (cesto môžeme nechať kysnúť aj v rúre pri teplote maximálne 45 stupňov).
Kým cesto kysne, pripravíme si náplň – v mise zmiešame zmäknuté maslo, rozotrený cesnak, nastrúhaný parmezán a nasekanú petržlenovú vňať. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika s rozmermi asi 50 x 35 cm. Plát potrieme po celej ploche bylinkovým maslom, posypeme nastrúhanou mozzarellou a nakrájame na rovnako veľké štvorčeky.
Formu na hriankový chlieb vyložíme papierom na pečenie a štvorčeky do nej nastojato vyskladáme. Nakoniec potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 35 minút.
Hotový chlieb necháme chvíľku vychladnúť a podávame. Skvelý je teplý, ale výborne chutí aj studený.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...