Trhací chlieb so syrom

Share on Facebook
1 chlieb porcií
1 / 5náročnosť
180 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 450 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
  • 7 g soli
  • 20 g cukru
  • 7 g sušeného droždia
  • 200 ml mlieka
  • 1 vajíčko
  • 60 g rozpusteného masla
  • 1 vajíčko na potretie

Na bylinkovo–cesnakové maslo:

  • 70 g masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 15 g nastrúhaného parmezánu
  • hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ
  • korenie
  • 200 g nastrúhanej mozzarelly

Tipy a Triky:

Postup:

Do misy preosejeme múku. Pridáme soľ, cukor a sušené droždie. Zamiešame.

V ďalšej mise premiešame zohriate vlažné mlieko (nesmie byť príliš horúce!), pridáme vajíčko a rozpustené maslo.

Tekutú zmes pridáme do zmesi s múkou. Premiešame a vypracujeme hladké cesto.

Cesto dáme do misy, poprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 2 hodiny kysnúť (cesto môžeme nechať kysnúť aj v rúre pri teplote maximálne 45 stupňov).

Kým cesto kysne, pripravíme si náplň – v mise zmiešame zmäknuté maslo, rozotrený cesnak, nastrúhaný parmezán a nasekanú petržlenovú vňať. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.

Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika s rozmermi asi 50 x 35 cm. Plát potrieme po celej ploche bylinkovým maslom, posypeme nastrúhanou mozzarellou a nakrájame na rovnako veľké štvorčeky.

Formu na hriankový chlieb vyložíme papierom na pečenie a štvorčeky do nej nastojato vyskladáme. Nakoniec potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 35 minút.

Hotový chlieb necháme chvíľku vychladnúť a podávame. Skvelý je teplý, ale výborne chutí aj studený.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.