Trhanec

Ingrediencie:
- 120 g špaldovej hladkej múky Pernerka
- 120 g pohánkovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 1/2 litra mlieka
- 4 vajíčka
- 1/4 lyžičky soli
- 1 vrchovatá lyžica kryštálového cukru alebo cukru krupica
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 lyžice hrozienok na posypanie cesta
- 60 až 100 g masla na vyprážanie
- ovocie a práškový cukor podľa chuti
Tipy a Triky:
Karamelizované ovocie – nakrájajte hrušky alebo jablká a opražte ich na panvici s maslom, troškou vody a cukrom.
Postup:
Oddelíme žĺtky od bielkov a z bielkov vyšľaháme sneh.
Pripravíme cesto: k žĺtkom pridáme mlieko, soľ, cukor, vanilkový cukor, špaldovú a pohánkovú múku a premiešame. Do cesta vmiešame vyšľahaný sneh.
Na miernom ohni rozpustíme polovicu masla a doň vylejeme polovicu hotového cesta, ktoré zasypeme hrozienkami. Pražíme z obidvoch strán a ešte na panvici cesto natrháme obracačkou. Preložíme na tanier, pocukrujeme práškovým cukrom a posypeme karamelizovaným ovocím. Môžeme ešte dochutiť domácou ovocnou šťavou.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...