Trojfarebný koláč

Share on Facebook
1 plech asi 30 x 40 cm porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Cesto č. 1

  • 200 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 100 g cukru
  • 100 g Hery maslovej
  • 1 vajíčko
  • 2 lyžice kakaa
  • ½ balíčka prášku do pečiva
  • 4 lyžice studenej vody

Plnka

  • 3 tvarohy
  • 1 žĺtok
  • 50 g cukru

Cesto č. 2

  • 200 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 200 g cukru
  • 2 žĺtky
  • 2 bielky – vyšľahaný tuhý sneh
  • ½ balíčka prášku do pečiva
  • 150 ml oleja
  • 5 lyžíc studenej vody

Tipy a Triky:

Pokiaľ máte radi veľmi krehké zákusky, môžete zvoliť pšeničnú polohrubú Pernerku.

Postup:

Cesto číslo 1: zmiešame všetky suroviny – vznikne nám tuhšie cesto, ktoré natlačíme na dno plechu (plech môžeme vyložiť papierom na pečenie, alebo vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou).

Plnka: tvaroh zmiešame s cukrom a žĺtkom. Rovnomerne rozotrieme na plech, v ktorom je už prvá vrstva cesta.

Cesto číslo 2: vyšľaháme žĺtky a cukor do hustej peny, postupne pridávame olej a vodu. Vmiešame sneh z bielkov a nakoniec opatrne vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na tvarohovú plnku. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 170 °C asi 35 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.