Turecké koláče

Share on Facebook
18 porcií
3 / 5náročnosť
120 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 500 g  špaldovej hladkej múky Pernerka 
  • 1 PL cukru
  • 1 ČL soli
  • 300 ml mlieka
  • ½ kocky (21 g) čerstvého droždia
  • 70 g masla
  • 1 bielok

Plnka:

  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 100 g práškového cukru
  • 2 ČL. škorice
  • 120 g masla 

ďalej:

  • Vajíčko na potretie

Tipy a Triky:

Podľa chuti môžeme posypať pistáciami alebo mandlami…

Postup:

Najprv si necháme vzísť kvások. Trochu mlieka ľahko zahrejeme, pridáme cukor a rozdrobíme droždie. Necháme cca 10-15 minút. 

Do misy dáme múku, soľ, bielko, rozohriate maslo, mlieko, kvások a vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme na teplom mieste kysnúť cca 60 minút.

Medzitým si pripravíme plnku. Rozpustíme maslo a zmiešame s cukrom a škoricou. 

Cesto si rozdelíme na dve polky. Z každej vyvaľkáme dlhý plát cca 0,5cm hrubý, ktorý potrieme plnkou a posypeme orechami. Zarolujeme ako roládu do dlhej „nohavice“. 

Z rolády krájame trojuholníky (krájame šikmo tak, aby po vykrojení vznikol trojuholník). Každý trojuholník potom ešte uprostred vareškou stlačíme. 

Dáme na plech, potrieme vajíčkom a necháme ešte 15 minút kysnúť. 

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút. Pečenie je potrebné si strážiť, aby sa nám upiekli krásne dozlatista.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.