Turecké koláče
Ingrediencie:
Cesto:
- 500 g špaldovej hladkej múky Pernerka
- 1 PL cukru
- 1 ČL soli
- 300 ml mlieka
- ½ kocky (21 g) čerstvého droždia
- 70 g masla
- 1 bielok
Plnka:
- 100 g mletých vlašských orechov
- 100 g práškového cukru
- 2 ČL. škorice
- 120 g masla
ďalej:
- Vajíčko na potretie
Tipy a Triky:
Podľa chuti môžeme posypať pistáciami alebo mandlami…
Postup:
Najprv si necháme vzísť kvások. Trochu mlieka ľahko zahrejeme, pridáme cukor a rozdrobíme droždie. Necháme cca 10-15 minút.
Do misy dáme múku, soľ, bielko, rozohriate maslo, mlieko, kvások a vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme na teplom mieste kysnúť cca 60 minút.
Medzitým si pripravíme plnku. Rozpustíme maslo a zmiešame s cukrom a škoricou.
Cesto si rozdelíme na dve polky. Z každej vyvaľkáme dlhý plát cca 0,5cm hrubý, ktorý potrieme plnkou a posypeme orechami. Zarolujeme ako roládu do dlhej „nohavice“.
Z rolády krájame trojuholníky (krájame šikmo tak, aby po vykrojení vznikol trojuholník). Každý trojuholník potom ešte uprostred vareškou stlačíme.
Dáme na plech, potrieme vajíčkom a necháme ešte 15 minút kysnúť.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút. Pečenie je potrebné si strážiť, aby sa nám upiekli krásne dozlatista.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...