Tvarohové lievance (syrniki)

Share on Facebook
2-3 porcií
1 / 5náročnosť
30 min

Ingrediencie:

  • 70 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerky + múka na vytvarovanie placiek
  • 500 g mäkkého tvarohu (v alobale)
  • 2 vajíčka
  • 2 lyžice krupicovej múky
  • 2 lyžice cukru
  • štipka soli
  • repkový olej na opekanie

Tipy a Triky:

Môžeme podávať s ovocím, kyslou smotanou, obľúbeným džemom alebo napríklad kompótom.

Postup:

Do misy vložíme tvaroh a roztlačíme ho vidličkou. Do tvarohu rozklepneme vajíčka a vymiešame dohladka. Následne do zmesi pridáme múku, cukor aj soľ a vytvoríme tuhšie cesto.

Pomocou polievkovej lyžice tvoríme z cesta kopčeky a z nich potom na pomúčenej doske placky vysoké približne 1 cm. Každú placku zľahka obalíme v múke.

Na panvici rozohrejeme kvapku oleja a opekáme lievance (syrniki) dozlatista z každej strany.

Môžeme podávať s ovocím, kyslou smotanou, obľúbeným džemom alebo napríklad kompótom.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.