Tvarohový a kakaový závin

Share on Facebook
1 porcií
3 / 5náročnosť
100 min

Ingrediencie:

Cesto (na jeden závin):

  •  200 g hladká špaldová múka Pernerka
  •  100 g rozpusteného masla
  •  1 malý biely jogurt
  •  1 vajce

 

Kakaová plnka:

  • 5 PL kakao
  • 1 odmerka proteín
  • 2 PL trstinový cukor
  • 2 PL rozpustený kokosový olej
  •  domáce zavárané marhule

 

Tvarohová plnka:

  • 250 g hrudkovitý tvaroh
  • 3 PL trstinový cukor
  • hrsť sušených hrozienok
  • 4 ks väčšie jablká
  • 1 vanilkový trstinový cukor
  • 1 PL škorica

Tipy a Triky:

Postup:

V miske si zmiešame múku, jogurt a rozpustené maslo a vypracujeme cesto. Vymiesené cesto dáme minimálne na 30 minút do chladničky. Oddýchnuté cesto si vypracujeme na obdĺžnik na pomúčenej doske. Pozor nech nie je cesto príliš tenké, začne sa trhať! A na vyvaľkané cesto nanesieme plnku podľa chuti.

My sme si pripravili jablkovo-tvarohovú a marhuľovo-kakaovú.

Jablkovo-tvarohová plnka:

Tvaroh si zmiešame s cukrom a hrozienkami a do hrnčeka dáme dusiť očistené a nastrúhané jablká s vanilkovým cukrom a škoricou do zmäknutia. Na rozvaľkané cesto najprv natrieme tvaroh a naň dusené jabĺčka. Zrolujeme a potrieme vajíčkom.

Marhuľovo-kakaová plnka:

V menšej miske si zmiešame kakao s proteínom a cukrom. Na rozvaľkané cesto si najprv dáme zarobené kakao, na to pokvapkáme rozpustený kokosový olej a ako posledné poukladáme domáce zavárané marhule. Opäť stočíme a potrieme vajíčkom.

Pečieme cca 45-50 minút pri teplote 180 ° C.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.