Tvarohový a kakaový závin
Ingrediencie:
Cesto (na jeden závin):
- 200 g hladká špaldová múka Pernerka
- 100 g rozpusteného masla
- 1 malý biely jogurt
- 1 vajce
Kakaová plnka:
- 5 PL kakao
- 1 odmerka proteín
- 2 PL trstinový cukor
- 2 PL rozpustený kokosový olej
- domáce zavárané marhule
Tvarohová plnka:
- 250 g hrudkovitý tvaroh
- 3 PL trstinový cukor
- hrsť sušených hrozienok
- 4 ks väčšie jablká
- 1 vanilkový trstinový cukor
- 1 PL škorica
Tipy a Triky:
Postup:
V miske si zmiešame múku, jogurt a rozpustené maslo a vypracujeme cesto. Vymiesené cesto dáme minimálne na 30 minút do chladničky. Oddýchnuté cesto si vypracujeme na obdĺžnik na pomúčenej doske. Pozor nech nie je cesto príliš tenké, začne sa trhať! A na vyvaľkané cesto nanesieme plnku podľa chuti.
My sme si pripravili jablkovo-tvarohovú a marhuľovo-kakaovú.
Jablkovo-tvarohová plnka:
Tvaroh si zmiešame s cukrom a hrozienkami a do hrnčeka dáme dusiť očistené a nastrúhané jablká s vanilkovým cukrom a škoricou do zmäknutia. Na rozvaľkané cesto najprv natrieme tvaroh a naň dusené jabĺčka. Zrolujeme a potrieme vajíčkom.
Marhuľovo-kakaová plnka:
V menšej miske si zmiešame kakao s proteínom a cukrom. Na rozvaľkané cesto si najprv dáme zarobené kakao, na to pokvapkáme rozpustený kokosový olej a ako posledné poukladáme domáce zavárané marhule. Opäť stočíme a potrieme vajíčkom.
Pečieme cca 45-50 minút pri teplote 180 ° C.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...