Tvarohový koláč s makom
Ingrediencie:
Cesto:
- 25 dkg pohánkovej hladkej celozrnnej múky Pernerka
- 15 dkg masla
- 10 dkg práškového cukru
- 2 žĺtky
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžička citrónovej kôry
- 2 lyžičky škorice
- 10 dkg mletého maku
Plnka:
- 3/4 kg polotučného tvarohu vo vaničke
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- práškový cukor podľa chuti
- 1 celé vajce
- 2 bielka (sneh)
Ďalej :
- Maslo a múka na plech
Tipy a Triky:
Postup:
Suroviny na cesto dobre spracujeme rukou a dáme do chladničky. Po hodinke odkrojíme ¼ cesta, ktorú dáme do mrazáku. Zvyšnú časť cesta rozvaľkáme a vložíme do maslom vymasteného a pohánkovou múkou vysypaného plechu veľkosti 20×30 cm. Cesto nejde úplne dobre preniesť a tak ho v plechu dopracujeme rukou.
Zmiešame suroviny na plnku a na koniec primiešame do tuha vyšľahaný sneh z bielok. Rozotrieme na cesto a časť cesta z mrazáku nastrúhame na hrubo na tvaroh. Cesto určite nepokryje celú plochu. Vložíme do vyhriatej rúry na 190st., pečieme 15 minút, potom teplotu zvýšime na 195 st.
Celková doba pečenia je 35 minút. Necháme poriadne vychladnúť.
Ak sme si plech vysypali pohánkovou múkou, tak pred servírovaním cesto oddelíme od plechu lopatkou. Ak sme si vysypali plech hrubou múkou cesto pôjde dolu ľahko. Pohánka je skrátka pohánka.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...