Tvarohový koláč s marhuľami

Share on Facebook
1 koláč (forma s priemerom asi 28 cm) porcií
1 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 300 g špaldovej hladkej múky Pernerka
  • 1 vajíčko
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 150 g cukru
  • 180 g masla

Tvarohová náplň:

  • 500 g tučného tvarohu vo vaničke
  • 1 vajíčko
  • vanilka
  • 120 g cukru
  • citrónová kôra
  • marhule



Tipy a Triky:

Namiesto marhúľ môžete použiť aj iné obľúbené ovocie.

Postup:

Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, soľ, prášok do pečiva, vajíčko a vychladené maslo. Prstami dôkladne vypracujeme, až vznikne zmes pripomínajúca posýpku. Takto pripravený základ necháme 15 minút odpočinúť v chladničke.

Kým sa cesto vychladí, pripravíme náplň – tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkou, citrónovou kôrou a nakoniec pridáme vajíčko. Premiešame.

Formu vyložíme papierom na pečenie. 2/3 cesta nasypeme do formy a utlačíme prstami. Na cesto nalejeme tvarohovú plnku, rozprestrieme nakrájané marhule a posypeme zvyšným cestom.

Koláč pečieme v predhriatej rúre na asi 170–180 °C dozlatista (cca 45 minút). Či je cesto upečené, zistíme zapichnutím špajdle – cesto sa nesmie na špajdľu lepiť.

Pred podávaním môžeme koláč posypať práškovým cukrom.



KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.