Tvarohový koláč s marhuľami
Ingrediencie:
Cesto:
- 300 g špaldovej hladkej múky Pernerka
- 1 vajíčko
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- 150 g cukru
- 180 g masla
Tvarohová náplň:
- 500 g tučného tvarohu vo vaničke
- 1 vajíčko
- vanilka
- 120 g cukru
- citrónová kôra
- marhule
Tipy a Triky:
Postup:
Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, soľ, prášok do pečiva, vajíčko a vychladené maslo. Prstami dôkladne vypracujeme, až vznikne zmes pripomínajúca posýpku. Takto pripravený základ necháme 15 minút odpočinúť v chladničke.
Kým sa cesto vychladí, pripravíme náplň – tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkou, citrónovou kôrou a nakoniec pridáme vajíčko. Premiešame.
Formu vyložíme papierom na pečenie. 2/3 cesta nasypeme do formy a utlačíme prstami. Na cesto nalejeme tvarohovú plnku, rozprestrieme nakrájané marhule a posypeme zvyšným cestom.
Koláč pečieme v predhriatej rúre na asi 170–180 °C dozlatista (cca 45 minút). Či je cesto upečené, zistíme zapichnutím špajdle – cesto sa nesmie na špajdľu lepiť.
Pred podávaním môžeme koláč posypať práškovým cukrom.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...