Tyrolské plnené taštičky
Ingrediencie:
Cesto:
- 15 dkg ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 15 dkg polohrubej múky Pernerka
- polohrubá múka na podsypanie podľa potreby
- 1 väčšie vajce
- 3 lyžice oleja
- cca 15 lyžíc vlažnej vody
- soľ podľa chuti
Plnka:
- 15 dkg čerstvého špenátu
- soľ a cesnak podľa chuti
- 2 lyžice oleja alebo masla
- 1/2 menšej cibule
- 10 dkg riccoty alebo balkánskeho syra
Ďalej:
- maslo na potretie uvarených taštičiek
- pažítka, parmezán podľa chuti
Tipy a Triky:
Postup:
Na masle alebo oleji speníme nakrájanú cibuľu (1 minúta), pridáme špenát, zalejeme trocha vodou a podusíme. Určite budú stačiť dve minúty, ale hlavne nech vydusíme vodu. Osolíme, pridáme cesnak, a do vychladnutej zmesi pridáme syr. Suroviny na cesto prepracujeme rukou, prikryjeme a necháme v kuchyni oddychovať pól hodinu. Ak by ste pri spracovaní mali cesto veľmi tuhé, kľudne pridajte ešte lyžicu-dve vody.
Cesto rozvaľkáme na výšku max 2mm, vykrajujeme kolieska, na ktoré pridávame plnku. Kolieska pred prekladaním a spojením k sebe potrieme vlažnou vodou, ktorá cesto potom dobre spojí. Varíme v mierne slanej vode cca 5 minút. Záleží na sile vyvaľkaného cesta. Určite skúste jednu taštičku, pred tým ako vyberiete ostatné.
Vyberieme, potrieme maslom a ak jeto možné hneď podávame. Posypeme parmezánom. Taštičky sú tmavé, pretože sme použili sčasti aj ražnú múku.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...