Včelie úle a domáce piškóty
Ingrediencie:
Domáce piškóty:
- 150 g špaldovej hladkej múky Pernerka
- 150 g práškového cukru
- 3 vajíčka – žĺtky a bielky zvlášť
- 10 g zemiakového škrobu
Včelie úle:
- 250 g keksov Lotus – karamelovo-maslové keksy
- 60 g práškového cukru
- 60 g zmäknutého masla
- 2 polievkové lyžice holandského kakaa
- 1 polievková lyžica rumu
- 2 polievkové lyžice mlieka
Na krém:
- 50 g masla
- 40 g práškového cukru
- 10 g vanilkového cukru
- 1 žĺtok
- 3 lyžice silnej kávy
Tipy a Triky:
- Na piškóty môžeme použiť aj iné druhy múk, napríklad pšeničnú hladkú Pernerku alebo špaldovú celozrnnú hladkú Pernerku.
- Na krém do úľa môžeme dať namiesto kávy rum. Ako plnku môžeme tiež použiť džem.
- Namiesto Lotus keksov môžeme použiť aj keksíky z ražnej celozrnnej Pernerky – recept tu.
Postup:
Piškóty postup:
V kuchynskom robote vyšľaháme bielky do tuhého snehu a sneh predáme do druhej misky.
Ďalej v mise kuchynského robota vyšľaháme cukor so žĺtkami do peny. Postupne pridáme sneh a preosiatu múku so škrobom.
Cukrárske vrecko naplníme cestíčkom a striekame na plech malé kolieska, ktoré nakoniec ešte jemne posypeme práškovým cukrom, aby sa nám kolieska neroztiekli.
Pečieme v rozohriatej rúre na 160 °C asi 10 minút dozlatista.
Včelie úle postup:
Zo surovín na cesto vypracujeme cesto, ktoré dáme do chladničky na hodinku odpočinúť.
Zo surovín na plnku vyšľaháme hladký krém – najskôr vyšľaháme cukor s maslom, postupne pridáme žĺtok a nakoniec kávu. Krém dáme do cukrárskeho vrecka – môžeme dať do chladničky.
Z cesta robíme asi 15 g guľôčky, ktoré obaľujeme v práškovom cukre, takto obalené vtlačíme do formičky na úle. Doprostred urobíme jamôčku a do nej dáme krém. Prikryjeme piškótou a vyberieme z formičky.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...