Vegánske perníkové bábovôčky
Ingrediencie:
- 200 g pšeničnej polohrubej múky Pernerka
- ½ prášku do pečiva
- ½ lyžičky škorice
- 1,5 lyžice kakaa
- 1 lyžička jedlej sódy
- 150 g cukru
- ½ lyžičky pomarančovej kôry
- 2 lyžičky perníkového korenia
- 200 ml vody (prípadne rastlinného mlieka)
- 5 lyžíc rastlinného oleja
- 100 g jablčného pyré
Tipy a Triky:
Postup:
Do hlbšej misy dáme všetky suché suroviny – múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, cukor, kakao a všetko korenie. Poriadne premiešame.
K suchým surovinám postupne primiešame ostatné tekuté suroviny – vodu, olej a jablčné pyré. Znovu dôkladne zamiešame.
Hotové cesto prelejeme do formičiek – pokiaľ použijeme silikónové, nie je treba ich vymazávať tukom ani vysypávať múkou.
Bábovôčky pečieme v rozohriatej rúre na asi 180 °C asi 20 minút – či sú upečené zistíme zapichnutím špajdle do najsilnejšieho miesta – cesto sa nesmie na špajdľu lepiť.
Hotové bábovôčky necháme na chladiacej mriežke úplne vychladnúť, potom sa do nich môžeme pustiť!
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...