Vege pizza

Share on Facebook
4 porcií
2 / 5náročnosť
20 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 400 g celozrnnej špaldovej hladkej Pernerky
  • 1 balíček sušeného droždia (trocha mlieka a cukru na vytvorenie kvásku)
  • 10 g soli
  • 2 dcl vody
  • 2 lyžice olivového oleja

Navrch na pizzu:

  • bazalkové pesto
  • paradajky
  • paprika
  • čili
  • cukina
  • šampiňóny
  • červená cibuľka
  • soľ, oregano

 

Tipy a Triky:

Postup:

Do vlažného mlieka (100 ml) nasypeme sušené droždie a lyžičku cukru a necháme vzísť kvások – asi 10 minút.

Do misy kuchynského robota preosejeme múku, pridáme kvások, soľ, vodu a olivový olej. Hnetieme asi 5 minút. Cesto necháme pod utierkou na teplom mieste kysnúť približne 90 minút. Malo by zdvojnásobiť svoj objem.

Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti. Z každého kúska uvaľkáme asi 0,5cm plát (veľkosť na plech). Pizzu položíme na plech s papierom na pečenie, potrieme ju bazalkovým pestom, potom navrstvíme zeleninu, šampiňóny, osolíme a posypeme oreganom.

Pečieme v rozohriatej rúre na 250 °C asi 10 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.