Veľkonočný baranček z ryžovej múky

Share on Facebook
1 beránek porcií
2 / 5náročnosť
180 min

Ingrediencie:

  • 250 g ryžovej hladkej múky Pernerka
  • 120 g krupicového cukru
  • 100 g masla
  • 3 vajcia
  • 120 ml mlieka
  • 30 g hrozienok
  • 30 g sekaných mandlí
  • citrónová kôra z jedného citrónu
  • 1 balík kypriaceho prášku

Tipy a Triky:

Cesto na barančeka môžeme  použiť aj do iných foriem, napríklad na bábovku alebo muffiny.

Postup:

Ako prvé si oddelíme žĺtky od bielkov. Formu na veľkonočného barančeka vymastíme maslom a vysypeme kokosom. Rúru si predhrejeme na 150°C.

V miske vyšľaháme maslo s cukrom a potom do zmesi zašľaháme jedno žltko po druhom. Múku priemiešame s kypriacim práškom a preosejeme do misky. Do žĺtkovej zmesi striedavo primiešavame múku a mlieko, kým nezískame kompaktnú pomerne tuhú zmes. Na záver do zmesi pridáme citrónovú kôru. Bielka vyšľaháme do tuha a po častiach zamiešame do pripravenej zmesi. Miešajte naozaj opatrne, aby sneh nepadol. Na koniec dáme hrozienka a mandle. 

Pripravené cesto vylejeme do formy na barančeka a dáme piecť do rúry vyhriatej na 150°C na 30 minút. Potom teplotu zvýšime na 180 a pečieme ďalších 30 minút. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.