Veľkonočný baranček z ryžovej múky
Ingrediencie:
- 250 g ryžovej hladkej múky Pernerka
- 120 g krupicového cukru
- 100 g masla
- 3 vajcia
- 120 ml mlieka
- 30 g hrozienok
- 30 g sekaných mandlí
- citrónová kôra z jedného citrónu
- 1 balík kypriaceho prášku
Tipy a Triky:
Cesto na barančeka môžeme použiť aj do iných foriem, napríklad na bábovku alebo muffiny.
Postup:
Ako prvé si oddelíme žĺtky od bielkov. Formu na veľkonočného barančeka vymastíme maslom a vysypeme kokosom. Rúru si predhrejeme na 150°C.
V miske vyšľaháme maslo s cukrom a potom do zmesi zašľaháme jedno žltko po druhom. Múku priemiešame s kypriacim práškom a preosejeme do misky. Do žĺtkovej zmesi striedavo primiešavame múku a mlieko, kým nezískame kompaktnú pomerne tuhú zmes. Na záver do zmesi pridáme citrónovú kôru. Bielka vyšľaháme do tuha a po častiach zamiešame do pripravenej zmesi. Miešajte naozaj opatrne, aby sneh nepadol. Na koniec dáme hrozienka a mandle.
Pripravené cesto vylejeme do formy na barančeka a dáme piecť do rúry vyhriatej na 150°C na 30 minút. Potom teplotu zvýšime na 180 a pečieme ďalších 30 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...