Veľkonočné medovníčky
Ingrediencie:
- 500 g hladkej špaldovej múky Pernerka
- 2 lyžice medu
- 2 vajíčka
- 80 g masla
- 200 g krupicového cukru
- 2 lyžičky perníkového korenia
- 2 lyžičky kakaa
- 2 lyžičky jedlej sódy
Tipy a Triky:
Ešte teplé potierame bielkom. Medovníčky sa budú krásne lesknúť.
Postup:
V hrnci na miernom ohni zmiešame cukor, med, maslo, vajcia a vyšľaháme do peny. Potom pridáme perníkové korenie, kakao, jedlú sódu a šľaháme do zhustnutia.
Horkú hmotu vylejeme do múky a vymiesime husté cesto. Necháme odležať do druhého dňa na chladnom mieste. Na druhý deň -vyvaľkáme plát, z ktorého vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme cca 7-8 minút na 200°C.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...