Veľkonočné mini bochníčky
Ingrediencie:
- 3/4 kg Pernerka múka špaldová hladká
- 100g masti
- 125g cukru
- 200ml mlieka
- 2 vajíčka
- droždia ½
- ČL soli
- hrozienka namočené v rume podľa chuti
Tipy a Triky:
Do cesta môžeme vmiešať kandizované ovocie alebo mandle.
Postup:
Z droždia, lyžičky cukru a trochou teplého mlieka si vytvoríme kvások.
Zmiešame suché ingrediencie (múka, cukor, soľ), potom pridáme hrozienka, rozpustenú masť, mlieko, vajíčka a kvások. Miešame asi 10 minút.
Necháme kysnúť 60 minút, tvoríme malé bochníčky po cca 100g, a tie necháme kysnúť ďalších 20 minút na plechu.
Pečieme v rozohriatej rúre na 160 stupňov cca 25 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...