Veľkonočný baranček s vaječným koňakom
Ingrediencie:
- 30 dkg BIO hladkej špaldovej múky Pernerka
- 4 vajcia
- 15 dkg práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lyžica citrónovej kôry
- 2 dl slnečnicového oleja
- 1 dl vaječného koňaku
- 5 dkg kukuričného škrobu
- 1/2 balíčku kypriaceho prášku do pečiva
- maslo a hrubá alebo polohrubá múka do formy
Tipy a Triky:
Postup:
Celé vajcia, cukre, olej a kôru šľaháme metlou dve minúty. Prilejeme koňak a šľaháme minútu.
Do múky pridáme prášok do pečiva a spoločne s kukuričným škrobom primiešame do cesta najskôr vareškou a potom použijeme metličku. Cesto vylejeme do maslom vytretej a múkou vysypanej veľkej formy na barančeka (forma má 30x17cm).
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 60 minút. Do cesta pichneme špáratkom alebo špajdlou, keď sa cesto nelepí tak je upečené. Hneď vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...