Vianočka

Share on Facebook
1 porcií
4 / 5náročnosť
120 min

Ingrediencie:

  • 350 g celozrnnej špaldovej hladkej múky Pernerka
  • 150 g polohrubej múky Pernerka
  • 110 g zmäknutého masla
  • 2 žĺtky
  • 110 g cukru
  • 30 g droždia
  • 200 ml mlieka
  • 1 biely jogurt
  • štipka soli
  • 1 hrnček vlašských orechov
  • 1 hrnček mandlí
  • 2 hrnčeky hrozienok

Tipy a Triky:

Postup:

V miske zmiešame lyžicu múky, lyžicu cukru, trochu vlažného mlieka a droždie. Necháme vzísť kvások, cca 15 minút. Medzitým zmiešame obidve múky, cukor a soľ.

Postupne pridáme zvyšok surovín vrátane kvásku, orechov a hrozienok. Najlepšie v kuchynskom robote hnetieme cesto asi 10 minút.

Necháme cesto kysnúť približne 40 minút. (Nie dlhšie, aby cesto neprekyslo.)

Upletenú vianočku necháme na plechu ešte chvíľku kysnúť, vianočka by mala zdvojnásobiť svoj objem. Potrieme vajíčkom a posypeme mandľami.

Pečieme v predhriatej rúre na 190 stupňov 10 minút a potom na 175 stupňov ešte 50 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.