Vianočné vínové koláčiky
Ingrediencie:
Cesto:
- 250 g hladkej pšeničnej múky Pernerka
- 250 g masla
- 6 lyžíc bieleho vína
Ďalej:
- Práškový cukor na obaľovanie
Tipy a Triky:
Môžete pripraviť aj slaný variant. Pred tým, ako ich vložíme do rúry, posypeme soľou, rascou, sézamom, atď.
Postup:
Zmiešame všetky ingrediencie a vypracujeme cesto.
Zabalíme do potravinárskej fólie a dáme minimálne na dve hodiny do chladničky. (najlepšie cez noc)
Z cesta vyvaľkáme pláty s hrúbkou cca 3-4mm a vykrajujeme ľubovoľné tvary.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov cca 9 minút.
Po vytiahnutí z rúry obaľujeme hneď v práškovom cukre.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...