Viedenské trené pečivo

Share on Facebook
20 porcií
2 / 5náročnosť
45 min

Ingrediencie:

  • 200 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
  • 200 g masla
  • 80 g práškového cukru
  • 2 g mletej vanilky
  • 1 g soli
  • 50 g maizeny (kukuričný škrob)
  • 1 žĺtok

Vanilkový krém:

  • 100 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 15 g rumu
  • 1 g mletej vanilky

Poleva:

  • 150 g tmavej čokolády

Tipy a Triky:

Namiesto krému môžete použiť ríbezľový džem.

Postup:

Maslo vyšľaháme s cukrom, vanilkou, soľou a žĺtkom. Do vyšľahanej hmoty vmiešame

preosiatu hladkú múku a maizenu. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s rezanou špičkou. Na plech nastriekame malé rovné kúsky (vrúbkované tyčinky), ktoré pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 10 minút. Necháme vychladnúť.

Maslo s cukrom, žĺtkom, vanilkou a rumom vyšľaháme do peny. Krém dáme do

cukrárskeho vrecka a nanesieme na polovicu tyčiniek. Druhou polovicou priklopíme. Spojené kúsky cukroviniek nakoniec namočíme z jednej alebo oboch strán v rozpustenej čokoláde.

 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.