Zeleninové lievančeky
Ingrediencie:
- 17 – 20 dkg celozrnnej špaldovej hladkej múky Pernerka
- 3 vajcia
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 3,5 dcl cmaru
- 10 dkg mrkvi
- 10 dkg hrášku
- 20 dkg brokolice
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olej na vysmážanie
Tipy a Triky:
Hrášok môžeme použiť sterilný alebo mrazený, ako aj inú zeleninu podľa chuti.
Postup:
Surovú očistenú mrkvu nastrúhame na jemnej strane strúhadla, brokolicu na hrubej strane.
Do misky nalejeme cmar, pridáme 3 vajcia, čierne korenia, soľ a premiešame. Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme k cestu a znova premiešame. Na záver primiešame pripravenú zeleninu.
Klasickú alebo lievancovú panvicu pokvapkáme olejom. Naberačkou dávame cesto na panvicu a pozvoľna opekáme z oboch strán do zlatista.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...