Zemiakové pagáče

Share on Facebook
25 porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 1 celé droždie
  • 500 ml vlažné mlieko
  • 1 pl kryšt.cukor
  • 1 kg hladká múka Pernerka
  • 2 celé vajíčka
  • 300 ml olej
  • 2 čl soli

Ostatné

  • 500 g uvarené zemiaky
  • soľ, vegeta podľa chuti
  • 250 g maslo- celá kocky
  • vajíčko na potretie
  • syr na posypanie

Tipy a Triky:

Postup:

Vymiesime si cesto, ktoré necháme vykysnúť. Potom si cesto vyvaľkáme a posypeme na hrubo postrúhanými zemiakmi, posolíme alebo ovegetujeme.

Na zemiaky nastrúhame kocku masla. Cesto prekladáme/vaľkáme (4x3x4x3), vypichujeme pagáčiky, potrieme vajíčkom a posypeme syrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C do zlatista.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.