Zlepované vianočné pečivo z ražnej múky
Ingrediencie:
Cesto:
- 150 g ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 80 g jemne mletých mandlí
- 100 g práškového cukru
- 5 g kypriaceho prášku
- 2 g soli
- 120 g masla
- 50 g javorového sirupu
- 1 g mletej vanilky
- pomarančovú marmeládu
- 150 g mliečnej čokolády
Na krém:
- 100 g masla
- 4 g škorice
- 100 g čokolády (64 %)
Tipy a Triky:
Postup:
V miske utrieme maslo, javorový sirup a vanilku. Zmiešame ražnú múku, mleté mandle, cukor, soľ a kypriaci prášok. Potom obidve zmesi dôkladne zmiešame dohromady.
Cesto necháme stuhnúť v chladničke. Z vychladnutého cesta vyvaľkáme tri valčeky v priemere 4 až 5 cm, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie. Dáme znovu stuhnúť do chladničky.
Valčeky vybalíme z fólie a nakrájame ich na asi 3 mm silné dukátiky, ktoré dáme na plech. Pečieme v rozpálenej rúre na 180 °C asi 10–12 minút dozlatista.
Na každú druhú horúcu placičku (dukátik) položíme kúsok čokolády veľkosti hrášku (to bude vrchná časť pečiva). Necháme vychladnúť. Placičky zlepujeme pomarančovou marmeládou alebo krémom.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...