O ŠPALDE

Špaldu na výrobu našich BIO múk odoberáme od overených pestovateľov v Českej republike so zárukou pôvodu obilniny z ekologického poľnohospodárstva. Špalda sa ako kultúrna plodina pestuje už tisíce rokov, ale pre masové rozšírenie šľachtenej pšenice sa zo slovenského jedálneho lístka takmer stratila. Teraz zažíva návrat na gastronomickú scénu.

NA ČO JE VHODNÁ

Obľúbené sú špaldové žemle, croissanty, koláče, vafle, šišky, palacinky, lievance, torty, mafiny, drobné pečivo a ďalšie jedlá, ktorým dodáva typickú jemnú orieškovú chuť a vôňu. Špaldovú múku možno používať rovnakým spôsobom ako bežnú hladkú pšeničnú múku, s ktorou sa dá v akomkoľvek pomere kombinovať alebo ktorú môže úplne nahradiť.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Nutričné hodnote v 100 g jedlého podielu.

  • ENERGETICKÁ HODNOTA

    1450 kJ / 344 kcal
  • Tuky / z toho nasýtené mastné kyseliny
    2,3 g / 0,4 g
  • Využiteľné sacharidy / z toho cukry
    59,3 g / 0,6 g
  • BIELKOVINY
    14,7 g
  • Soľ
    0,00 g
  • Vláknina
    13,4 g
  • T

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.