O POHÁNKE

Pohánka je pseudoobilnina pochádzajúca z himalájskej oblasti Číny a svoj názov získala vďaka pohanským nájazdníkom, ktorí si ju so sebou priniesli do Európy. V posledných rokoch sa teší čoraz väčšej obľube ako súčasť zdravej výživy.

NA ČO JE VHODNÁ

Pohánková celozrnná múka sa hodí na pečenie slaných a sladkých koláčov, lievancov, palaciniek a mafinov alebo na prípravu quiche, placiek a sušienok. Môže sa využívať aj ako prímes do cesta zo špaldovej či z pšeničnej múky. Môže obsahovať stopy lepku.
Celozrnné hladké múky melieme unikátnou technológiou mletia, ktorá ako jediná na českom trhu dokáže celozrnné múky zomlieť na granuláciu hladkej múky, pričom výrazne menej poškodzuje škrobové zrno. Vďaka tomu získava Pernerka vynikajúce vlastnosti, ktoré oceníte pri pečení, a obsahuje všetky cenné zložky z celého obilného zrna.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Nutričné hodnote v 100 g jedlého podielu.

  • ENERGETICKÁ HODNOTA

    1485 kj / 351 kcal
  • Tuky / z toho nasýtené mastné kyseliny
    3,1 g / 2,5 g
  • Využiteľné sacharidy / z toho cukry
    65,6 g / 0,8 g
  • BIELKOVINY
    12,2 g
  • Rutín
    130 mg
  • Soľ
    0,0 g
  • Vláknina
    6 g
  • T

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.