Pšenica

Archeologické nálezy dokumentujú pestovanie pšenice jednozrnnej na území Iránu už 6 000 rokov p. n. l. Na území Českej republiky sa objavila pšenica siata 5 000 rokov p. n. l. Pšenicu na výrobu našich múk odoberáme od overených pestovateľov v Českej republike so zárukou pôvodu obilniny z ekologického poľnohospodárstva.

NA ČO JE VHODNÁ

Hladká pšeničná múka je obľúbenou surovinou pri príprave žemlí, croissantov, koláčov, vaflí, šišiek, palaciniek, lievancov, tort, mafinov, koláčikov a ďalších pokrmov. Je vhodná na zahusťovanie polievok alebo omáčok a možno ju skombinovať aj s inými typmi pšeničných a nepšeničných múk.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Nutričné hodnote v 100 g jedlého podielu.

  • ENERGETICKÁ HODNOTA

    1514 kJ / 357 kcal
  • Tuky / z toho nasýtené mastné kyseliny
    1,1 g / 0,6 g
  • Využiteľné sacharidy / z toho cukry
    72,4 g / 0,9 g
  • BIELKOVINY
    12,5 g
  • Soľ
    0,0 g
  • Vláknina
    3,7 g
  • T
    T530

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.